Objekti

POSLOVNO-PROIZVODNA HALA ZA MONTAŽU MAŠINSKIH I ELEKTROMAŠINSKIH ELEMENATA

 

Objekat je industrijske namene i izgrađen je 2016. godine na lokaciji Privredne zone Mali Bajmok u Subotici. Sastoji se od proizvodnog pogona i pratećih sadržaja sa jednim spratom. Investitor je Grad Subotica i objekat je industrijske namene i predviđen je za proizvodnju mašinskih i elektromašinskih elemenata.

 

 

SPORTSKO-REKREATIVNI CENTAR KULA – FAZA I

Kompleks je građen u sezoni 2019/20 u Kuli. U prvoj fazi su izgrađeni vaterpolo bazen sa tribinama, dečiji bazen ”brčkavac” kao i bazen za neplivače. Izgrađeni su još i prateći objekat namenjen kao ugostiteljski objekat u okviru kompleksa, teren za odbojku, trim staza kao i otvoren parking za automobile.

 

     

   

 

 

POSLOVNI OBJEKAT „RASVETA“ SUBOTICA

 

Objekat je poslovno-proizvodne namene i izgrađen je 2011. godine na lokaciji u Subotici u ulici Pribojska 1. Sastoji se od prizemlja, spratnog dela i potkrovlja. Investitor je preduzeće „Rasveta“ d.o.o. Subotica i objekat je poslovno-proizvodne namene vezane za delatnost preduzeća, što je izgradnja i održavanje elektroenergetskih objekata signalizacione i komunalne opreme.

 

ADAPTACIJA I SANACIJA OBJEKTA „ŽENSKI ŠTRAND“ NA PALIĆU

 

Predmetna sanacija i adaptacija je izvedena po fazama u periodu od 2011. godine do 2013. godine. Ovaj objekat iz perioda secesije se nalazi na jezeru Palić kod Subotice i spada u jedan od najupečatljivijih zaštićenih objekata na Paliću, i pod zaštitom je Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Subotica. Njegova specifičnost i detalji su zaštitni znak ovoga kraja i jednostavno je „neodoljiv“, i kao takav je postao svojevrsni zaštitini znak Palića i Grada Subotice. Investitor je „Park Palić“ Palić, preduzeće za upravljanje turističkim prostorom.

                                    

 

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA VAZNESENJA GOSPODNJEG U SUBOTICI

Srpska Pravoslavna Crkva Vaznesenja Gospodnjeg u Subotici je spomenik kulture i isti je pod zaštitom Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Subotica. Hram je danas neobaroknih karakteristika sa diskretnim dekorativnim elementima secesijskih linija. Sanacija i restauracija je izvedena 2014. i 2015. godine, kada je Hram vratio svoju lepotu i karakteristike. Crkva se nalazi u Subotici u ulici Zmaj Jovina 22. Investitor je Srpska Pravoslavna Crkva, Eparhija Bačka, Srpska Pravoslavna crkvena Opština Subotička.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPOMENIK „SVETO TROJSTVO“ SUBOTICA

 

Spomenik-skulptura Svetog Trojstva se nalazi na Trgu Republike u Subotici. Radove na rekonstrukciji i restauraciji spomenika je, zbog svoje specifičnosti bilo neophodno izvesti sa posebnom pažnjom i delikatnošću. Ugrađeni su konzervirani i restaurirani kameni blokovi stari preko 200 godina, te je radove na montaži istih bilo neophodno izvesti veoma precizno i pod stalnim nadzorom nadležnih institucija i Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Subotica. Radovi su izvedeni tokom 2015 godine, dok je spomenik svečano otvoren u Maju 2016. godine. Investitor je bilo Javno Preduzeće „Direkcija za izgradnju grada Subotice“ Trg Republike 16. Subotica.

            

 

SILOSI I PRATEĆI OBJEKTI

 

Objekat je industrijske namene, primarna poljoprivredna proizvodnja. Kompleks se sastoji od svih objekata vezano za namenu, silosa i pratećih objekata. Objekat zadovoljava sve standardne vezane za ovu vrstu objekata i nalazi se u Šebešiću. Investitor je „PEŠČARA“ A.D. Subotica, Edvina Zdovca 4.

    

 

STAMBENO-POSLOVNI OBJEKAT U ULICI V. NAZORA 4. U SUBOTICI

 

Lokacija stambeno-poslovnog objekta je u Ulici Vladimira Nazora br. 4. u Subotici, u užem gradskom jezgru grada Subotice, te se nalazi pod zaštitom Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Subotica. Kao što sam naziv projekta kaže, objekat je višespratan i stambeno-poslovne namene. Nalazi se u najatraktivnijem delu grada Subotice i savršeno je uklopljen u zaštićenoj površini. Investitor je Gopsodin Josip Ivković iz Subotice.

 

REKONSTRUKCIJA „VELIKOG PARKA“ NA PALIĆU- POPLOČAVANJE, URBANI MOBILIJAR I RASVETA

 

Kao što je navedeno za objekat „Ženski Štrand“ na Paliću, kulturni kompleks Palić je veoma važan i bitan za Opštinu Subotica i iz tog razloga je bilo veoma važno da se fantastični objekti u užoj okolini jezera Palić adekvatno povežu pešačkim stazama, urbanim mobilijarom i rasvetom. Izvedeno je popločavanje takozvanog „Velikog Parka“ na potezu „Ženski Štrand“ do „Velika Terasa“, sve do „Letnje pozornice“ i  uz staze je montiran urbani mobilijar i raveta. Okolina jezera je na taj način ostala zaštitni znak ovog izvanrednog turističkog kompleksa. Investitor je „Park Palić“ Palić, preduzeće za upravljanje turističkim prostorom.

         

 

POSLOVNI OBJEKAT NA SOMBORSKOM PUTU 75. U SUBOTICI

 

Objekat se nalazi u ulici Somborski put 75 u Subotici, u delu grada Mali Bajmok. Namena objekta je poslovno-ugostiteljska. Zrači svojom velelepnošću, i veoma ga je lako primetiti ukoliko se prolazi tim veoma aktivnim krajem Grada Subotice, jer se u blizini nalazi i poznati subotički „buvljak“. Građevina je spratnog kataktera i postavlja nove standarde u izgradnji objekata ove namene. Investitor je Gospodin Mehmedović Šaban.